OŚWIADCZENIE O OCHRONIE DANYCH INFORMACYJNYCH | Konradsheim

OŚWIADCZENIE O OCHRONIE DANYCH INFORMACYJNYCH

OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH

Ochrona Państwa danych osobowych jest dla nas szczególnie ważna. W związku z tym przetwarzamy Państwa dane wyłącznie na podstawie przepisów ustawowych (RODO, TKG 2003). W tych danych informujemy o najważniejszych aspektach przetwarzania danych osobowych w ramach naszej strony internetowej.

 

KONTAKT Z NAMI

 

Jeśli skontaktujecie się Państwo z nami za pośrednictwem formularza na stronie internetowej lub za pośrednictwem poczty elektronicznej, Państwa dane będą przechowywane u nas przez 30 dni w celu przetworzenia wniosku i w przypadku pytań uzupełniających. Nie udostępniamy tych danych bez Państwa zgody.

 

FORMULARZ KONTAKTOWY

 

Wszystkie Państwa dane osobowe i inne informacje, które nam Państwo przekazujecie za pośrednictwem formularza kontaktowego lub informacji zwrotnej, wykorzystane będą wyłącznie w celu zapoznania się oraz odpowiedzi na Państwa zapytania na podstawie Art. 6 Ust.1 lit.1 a) i b) RODO. Państwa dane zostaną nam przekazane za pośrednictwem naszego dostawcy poczty elektronicznej. W przypadku braku zgody z Państwa strony, niestety nie możemy skontaktować się z Państwem i przetworzyć Państwa zapytania. Zautomatyzowane podejmowanie decyzji nie jest dokonywane.

Przekazywanie Państwa danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej, nie ma miejsca i nie jest planowane. Państwa dane osobowe nie będą przekazywane stronom trzecim. Państwa dane osobowe, które nam przekazujecie za pośrednictwem formularza zwrotnego, będą przechowywane u nas przez czas przetwarzania Państwa zapytania i zostaną usunięte natychmiast po przetworzeniu lub zablokowane.

 

Cookies

 

Nasza strona internetowa używa tak zwanych plików cookie. Są to małe pliki tekstowe, które są przechowywane na Państwa urządzeniu za pomocą przeglądarki. Nie wyrządzają żadnej szkody.

Używamy plików cookie, aby nasza oferta była przyjazna dla użytkownika. Niektóre pliki cookie pozostają przechowywane na Państwa urządzeniu do momentu ich usunięcia. Pozwalają nam rozpoznać Państwa przeglądarkę przy następnej wizycie. Jeśli nie chcecie Państwo tego robić, możecie Państwo tak skonfigurować przeglądarkę, aby poinformowała Państwa o ustawieniach plików cookie i umożliwiała Państwu to tylko jednorazowo.

Wyłączenie plików cookie może spowodować ograniczenia w funkcjonowaniu naszej strony.

 

GOOGLE - ANALYTICS

 

Nasza strona internetowa korzysta z funkcji usługi analityki internetowej "Google Analytics", która dostarczana jest przez Google Inc.(1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA) do analizy korzystania ze strony internetowej przez użytkowników. Serwis korzysta z plików cookies – plików tekstowych, które są zapisywane na Państwa urządzeniu. Informacje zbierane przez pliki cookie są zwykle wysyłane na serwer Google w USA i tam przechowywane.

Na tej stronie ma zastosowanie szyfrowanie-IP. Adresy IP użytkowników są obcinane w państwach członkowskich UE i Europejskim Obszarze Gospodarczym. Powoduje to redukcję o Państwa osobiste dane w adresie IP. W ramach uzgodnień dot zawierania umowy o przetwarzanie danych osobowych,  którą operatorzy stron internetowych zawarli z Google Inc., ta ostatnia wykorzystuje zebrane informacje do przeprowadzenia oceny korzystania ze strony internetowej i aktywności oraz świadczy usługi związane z korzystaniem z Internetu.

Odpowiednio zmieniając ustawienia w przeglądarce, możecie Państwo zapobiec przechowywaniu plików cookie na swoim urządzeniu. Nie ma gwarancji, że będziecie Państwo mogli uzyskać dostęp do wszystkich funkcji tej strony internetowej bez ograniczeń, jeśli Państwa przeglądarka nie zezwala na pliki cookie.

Ponadto można użyć wtyczki w przeglądarce, aby zapobiec wysyłaniu do Google Inc informacji o gromadzonych i używanych przez nią plikach cookie (w tym adresu IP). Poniższy link prowadzi do odpowiedniej wtyczki: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Tutaj możecie Państwo znaleźć więcej informacji na temat wykorzystania danych przez Google Inc.: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de 

 

Newsletter

 

Za pośrednictwem naszej strony internetowej macie Państwo możliwość zapisania się do naszego newslettera. W tym celu potrzebujemy Państwa adresu e-mail i oświadczenia, że zgadzacie się Państwo na jego otrzymywanie. Naszą platformą marketingową jest Mailchimp. Zapisując się na nasz newsletter potwierdzacie Państwo jednocześnie, że Państwa dane będą używane przez Mailchimp.  Więcej o praktykach Mailchimp dotyczących ochrony prywatności dowiecie się Państwo tutaj.

Subskrypcję newslettera możecie Państwo anulować w dowolnym momencie. Prosimy o przesłanie anulowania na następujący adres e-mail: office@konradsheim.at. Niezwłocznie usuniemy Państwa dane powiązane z wysyłaniem newslettera. Wycofanie zgody nie narusza prawa zgodności z prawem przetwarzania danych osobowych, które obowiązywało przez rezygnacją.

 

WEB FONT TRACKING  

 

Nasza strona internetowa używa skryptu śledzenia czcionek internetowych Monotype do zliczania wyświetleń stron internetowych dostarczonych przez Monotype Imaging Holdings Inc., firmę z siedzibą w Delaware pod adresem 600 Unicorn Park Drive, Woburn, Massachusetts 01801 USA i jej spółek zależnych.

Kod śledzenia czcionek internetowych nie gromadzi, nie przetwarza ani nie przechowuje żadnych danych osobowych.

 

YOUTUBE 

 

Nasza strona korzysta z YouTube LLC , 901 Cherry Avenue, San Bruno, CA 94066, USA, reprezentowanej przez Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, do publikacji filmów. Zwykle, gdy odwiedzacie Państwo stronę z osadzonymi filmami, Państwa adres IP jest wysyłany do YouTube, a pliki cookie są instalowane na komputerze. My dodatkowo zintegrowaliśmy nasze filmy z YouTube z rozszerzonym trybem prywatności (w tym przypadku YouTube nadal kontaktuje się z usługą Double Klick firmy Google, ale zgodnie z polityką prywatności Google dane osobowe nie są oceniane). W rezultacie YouTube nie przechowuje już informacji o odwiedzających, chyba że obejrzą film. Po kliknięciu filmu Państwa adres IP jest przesyłany do YouTube, a YouTube dowiaduje się, że obejrzeliście go Państwo. Jeśli jesteście Państwo zalogowani do YouTube, te informacje będą również powiązane z Państwa kontem użytkownika (możecie Państwo temu zapobiec, wylogowując się z YouTube przed wyświetleniem filmu).

Nie mamy wiedzy ani wpływu na ewentualne gromadzenie i wykorzystywanie Państwa danych przez YouTube. Więcej informacji najdziecie Państwo w polityce prywatności YouTube w www.google.de/intl/de/policies/privacy/. Ponadto w niniejszej polityce prywatności odsyłamy do naszej ogólnej informacji dotyczącej postępowania z plikami cookie i ich dezaktywacji.

 

FACEBOOK

 

Na naszej stronie internetowej używamy linku do sieci społecznościowej Facebook, która jest dostarczana wyłącznie przez Facebook Inc., 1601 str.California Ave, Palo Alto, CA 94304, Stany Zjednoczone (Facebook). Link jest identyfikowany bezpośrednio przez logo Facebooka (a nie za pośrednictwem wtyczki Facebook). Jeśli klikniecie Państwo w logo Facebooka, Państwa przeglądarka nawiąże bezpośrednie połączenie z serwerami Facebooka. Jeśli jesteście Państwo już zalogowany na Facebooku za pośrednictwem osobistego konta użytkownika, informacje o wizycie na naszej stronie internetowej zostaną automatycznie przekazane Facebookowi. Facebook może następnie przypisać wizytę do witryny do Państwa konta. Pragniemy podkreślić, że nie otrzymujemy żadnej wiedzy na temat treści przekazywanych danych, a także ich wykorzystania przez Facebooka. Jeśli nie chcecie Państwo, aby Facebook przesyłał i przechowywał Państwa dane, należy wylogować się ze swojego konta na Facebooku. Polityka prywatności Facebooka znajduje się pod adresem: https://www.facebook.com/privacy/explanation

 

FACEBOOK PIXEL

 

Na naszej stronie internetowej korzystamy z piksela Facebooka. Piksel Facebooka to fragment kodu JavaScript, który ładuje zbiór funkcji, które umożliwiają Facebookowi śledzenie działań użytkowników, jeśli trafiliście Państwo na naszą stronę za pośrednictwem reklam na Facebooku. Na przykład, gdy kupujecie Państwo produkt na naszej stronie internetowej, piksel Facebooka jest wyzwalany, a Państwa działania na naszej stronie internetowej są przechowywane w jednym lub kilku plikach cookie. Te pliki cookie umożliwiają Facebookowi porównywanie danych użytkownika (danych klienta, takich jak adres IP, identyfikator użytkownika) z danymi Państwa konta na Facebooku. Następnie Facebook ponownie usuwa te dane. Gromadzone dane są dla nas anonimowe i niedostępne i mogą być wykorzystywane wyłącznie w kontekście reklam. Jeśli sami Państwo jesteście użytkownikami Facebooka i jesteście zalogowani, Państwa wizyta na naszej stronie zostanie automatycznie przypisana do Państwa konta użytkownika na Facebooku.

Nasze usługi oraz produkty chcemy pokazywać wyłącznie osobom, którzy są nimi naprawdę zainteresowani. Dzięki pikselom Facebooka nasze środki reklamowe mogą być lepiej dostosowane do Państwa życzeń i zainteresowań. W ten sposób użytkownicy Facebooka (jeśli zezwolili na reklamę spersonalizowaną) zobaczą odpowiednie reklamy. Ponadto Facebook wykorzystuje zebrane dane do celów analitycznych i własnych reklam. Jeśli zalogujecie się Państwo na Facebooku, samodzielnie możecie Państwo zmienić ustawienia reklam w https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen.

Jeśli nie jesteście Państwo użytkownikiem Facebooka, zawsze możecie Państwo zarządzać reklamami online opartymi o Państwa preferencje na: http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/.

Tamże macie Państwo możliwość dezaktywacji lub aktywacji dostawców reklam. Jeśli chcecie Państwo dowiedzieć się więcej o polityce prywatności Facebooka, zalecamy zapoznanie się z danymi firmy na https://www.facebook.com/policy.php.

 

GOOGLE MAPS 

 

CO TO JEST GOOGLE MAPS?

Mapy Google to internetowa usługa map świadczona przez firmę Google. Dzięki Mapom Google możecie Państwo wyszukiwać dokładne lokalizacje miast, atrakcji, zakwaterowania lub firm online za pośrednictwem komputera, tabletu lub aplikacji. Jeśli firmy są wymienione w Google Moja Firma, wtedy wyświetlane są dalsze informacje o firmie niż tylko jej lokalizacja. Aby wskazać drogę dojazdu, za pomocą kodu HTML wskazuje się wycinki mapy miejsca. Mapy Google pokazują powierzchnię Ziemi jako mapę drogową lub zdjęcie zrobione z powietrza lub przez satelitę. Dzięki Street View Builder i wysokiej jakości obrazom satelitarnym możliwe są bardzo dokładne wskazanie adresu.

DLACZEGO UŻYWAMY GOOGLE MAPS NA NASZEJ STRONIE?

Wszystkie nasze wysiłki na tej stronie mają na celu zapewnienie Państwu spędzenie czasu użytecznie i wartościowo na naszej stronie internetowej. Dzięki integracji Map Google możemy dostarczyć Państwu najważniejszych informacji o różnych lokalizacjach. Od razu możecie Państwo zobaczyć gdzie mieści się nasza siedziba. Wskazówki zawsze pokazują najlepszą lub najszybszą drogę do nas. Można Państwo sprawdzić jak dojechać samochodem, transportem publicznym, pieszo lub rowerem. Dla nas używanie Map Google jest częścią naszej obsługi klienta.

JAKIE DANE PRZECHOWUJE GOOGLE MAPS?

Aby Mapy Google oferowały swoją usługę w całości, firma musi zbierać i przechowywać dane od Państwa. Obejmuje to m.in. wprowadzone pojęcia do wyszukiwania, Państwa adres IP jak również dane współrzędne dot. szerokości i długości geograficznej. Jeśli używacie Państwo funkcji planowania trasy, zapisany będzie także wprowadzony adres początkowy. Jednakże przechowywanie danych odbywa się tylko na stronach internetowych Map Google. My możemy Państwa o tym tylko poinformować, niestety nie mamy na to wpływu. Ponieważ zintegrowaliśmy Mapy Google z naszą stroną internetową, Google ustawia co najmniej jeden plik cookie (nazwa: NID) w swojej przeglądarce. Ten plik cookie przechowuje dane o zachowaniu użytkownika. Google wykorzystuje te dane przede wszystkim do optymalizacji własnych usług i dostarczania indywidualnej, spersonalizowanej reklamy pod Państwa preferencje.

JAK DŁUGO I GDZIE PRZECHOWYWANE BĘDĄ DANE?

Serwery Google znajdują się w centrach danych na całym świecie, ale większość serwerów znajduje się w Ameryce. Z tego powodu Państwa dane są coraz częściej przechowywane w USA. Tutaj możecie Państwo dowiedzieć się dokładnie, gdzie znajdują się centra danych Google: https://www.google.com/about/datacenters/inside/locations/?hl=de

Google dystrybuuje dane na różnych nośnikach danych. Dzięki temu dane pobierane są szybciej i są lepiej chronione przed możliwymi próbami manipulacji. Każde centrum danych ma również specjalne programy awaryjne. Jeśli na przykład występują problemy ze sprzętem Google lub klęska żywiołowa paraliżuje serwery, dane prawie na pewno pozostaną zabezpieczone.

Niektóre dane Google przechowuje przez określony czas. Ponadto firma daje możliwość na ich ręczne kasowanie. Poza tym zaszyfrowuje informacje (takie jak dane reklamowe) w dziennikach serwera, usuwając część adresu IP i informacje o plikach cookie odpowiednio po 9 i 18 miesiącach.

JAK MOGĘ SKASOWAĆ MOJE DANE LUB ZAPOBIEC PRZEECHOWYWANIU DANYCH?

Funkcja automatycznego usuwania danych o lokalizacji i aktywności, wprowadzona w 2019 r., przechowuje informacje o lokalizacji i aktywności przez 3 lub 18 miesięcy, w zależności od decyzji, a następnie usuwa je. Ponadto możecie Państwo również ręcznie usunąć te dane z historii za pośrednictwem konta Google w dowolnym momencie. Jeśli chcecie Państwo całkowicie zapobiec przechwytywaniu lokalizacji, należy wybrać „ przerwij” w sekcji "Aktywność w internecie i aplikacjach" na koncie Google. Należy kliknąć w „Dane i Personalizacja”, a następnie w opcję „Ustawienia Aktywności”. Jeśli nie chcecie Państwo żadnych plików cookie, możecie Państwo tak skonfigurować przeglądarkę, aby zawsze informowała Państwa, kiedy plik cookie ma być ustawiony. Dzięki temu możecie Państwo zdecydować, czy zezwolić na dany plik cookie czy nie.

Google jest aktywnym uczestnikiem UE-U. S.Privacy Shield Framework, która reguluje prawidłowy i bezpieczny transfer danych osobowych. Więcej informacji można znaleźć na https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI.

Jeśli chcecie państwo dowiedzieć się więcej o przetwarzaniu danych przez Google, zalecamy Państwu zapoznanie się z wewnętrzną politykę prywatności firmy na stronie https://policies.google.com/privacy?hl=de.

 

LINKEDIN

Nasza strona internetowa korzysta z funkcji sieci mediów społecznościowych LinkedIn. Dostawcą jest LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA. W czasie każdorazowego otwarcia jednej z naszych stron internetowych, która zawiera funkcje LinkedIn, następuje połączenie z serwerami LinkedIn. LinkedIn otrzymuje informacje w postaci Państwa adresu IP, że odwiedziliście Państwo naszą stronę internetową. Jeśli klikniecie Państwo przycisk LinkedIn będąc jednocześnie zalogowanym na swoim koncie LinkedIn, LinkedIn będzie mógł powiązać Państwa z wizytą na naszej stronie internetowej jak również Państwa kontu użytkownika. Pragniemy podkreślić, że my, jako dostawca stron, nie mamy wiedzy o treści przesyłanych danych, a także ich wykorzystaniu przez LinkedIn. Więcej informacji znajdziecie Państwo w polityce prywatności LinkedIn pod adresem: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

 

INSTAGRAM

Funkcje usługi Instagram są zintegrowane z naszą stroną internetową. Te funkcje są oferowane przez Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, USA. Jeśli jesteście Państwo zalogowani na swoim koncie na Instagramie, możecie Państwo połączyć zawartość naszych stron ze swoim profilem na Instagramie, klikając przycisk Instagram. Dzięki temu Instagram może przypisać wizytę na naszych stronach do Państwa konta użytkownika. Pragniemy podkreślić, że my, jako dostawca stron, nie otrzymujemy żadnej wiedzy o treści przesyłanych danych, a także ich wykorzystaniu przez Instagram. Więcej informacji znajdziecie Państwo w polityce prywatności Instagram pod adresem: https://www.instagram.com/about/legal/privacy/.

 

WTYCZKI DO MEDIÓW SPOŁECZNOŚCIOWYCH 

Za pośrednictwem ikon mediów społecznościowych na stronie internetowej możecie Państwo bezpośrednio łączyć się z określonymi dostawcami mediów społecznościowych. Dane osobowe będą przekazywane dopiero po kliknięciu ikon udostępniania.

 

PAŃSTWA PRAWA

 

Macie Państwo prawo dostępu do informacji dotyczących Państwa danych osobowych, ich poprawiania, usunięcia, ograniczenia, przenoszenia, cofnięcia i sprzeciwu w odniesieniu do przechowywanych przez nas danych. Jeśli uważacie Państwo, że przetwarzanie Państwa danych narusza prawo o ochronie danych Państwa roszczenia o ochronę danych zostały w inny sposób naruszone, możecie Państwo złożyć skargę do nas na adres office@konradsheim.at lub do organów odpowiedzialnych za ochronę danych osobowych.

 

MOŻECIE SIĘ PAŃSTWO SONTAKTOWAĆ Z NAMI POD PONIŻSZYM ADRESEM:

 

Dr. Georg Konradsheim e.U.
+43 1 699 24 06
office@konradsheim.at